GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Şubat 2019 Çarşamba 14:33

DSP’nin gündemindeki  Şahin’den açıklama: Sokağın sesini dinleyeceğim!

İzmir’in Menemen İlçesi’nde dört dönemdir belediye başkanlığı yapan Tahir Şahin’e DSP’nin götürdüğü “adayımız ol” teklifinin ardından gözler ilçeye çevrildi. Belediye Başkanı Şahin, “Toplam 2600 kişinin katıldığı bir anket yaptırdım. Sokağın sesini dinleyeceğim. Kendimi hemşerilerime emanet edeceğim” dedi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesinde adayları belirleyen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’in Menemen İlçesi’nde dört dönemdir başkanlık yapan Tahir Şahin’i aday göstermedi. Yerine, İşadamı Serdar Aksoy’dan yana tercih kullanan CHP’nin bu kararının ardından Demokratik Sol Parti ise Şahin’e, “adayımız ol” teklifi götürdü. Şahin’in henüz net bir karar vermediği siyasi ortamda çalışmalar ise hızlandı.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, genel merkezin kararın ardından kendisi ve ilçenin siyasi durumu hakkında geniş bir kamuoyu araştırması yaptı. CHP Adayı Serdar Aksoy, AK Parti Adayı Durmaz Bayraktar’ın da içinde olduğu araştırmadan Başkan Şahin’i memnun edecek sonuçlar çıktı. Şahin’in bu sonuçlara göre DSP’nin teklifini kabule yakın olduğu öğrenildi.

İlçede 2 bin 600 kişinin katıldığı geniş anketin sonuçlarının eline ulaştığını belirten Başkan Şahin, “Yoğun bir baskı görüyorum. Aday ol teklifleri karşısında bir karar almış değiliz. Menemen halkı ile özdeşleşen, onların dertleriyle dertlenen bir yapımız var. Ben başka bir anlayışa, ideolojiye gitmiyorum. Demokratik Sol Parti, bizim partimizin tabanının ve Menemenli hemşerilerimizin de içinde biz olduğumuzda sıcak bakacağı bir yapıdır. En az 10 gündür sokağın nabzını ölçüyorum. Bana gelen talepler ve sokağın nabzı ile anket sonuçlarımız örtüşüyor. Kendimi Menemenli hemşerilerime emanet edeceğim. Çünkü beni yıllardır bu noktaya taşıyan ve burada tutan onların iradesidir. Mesele kesinlikle şahsi değil Menemen meselesidir. Biz de bu meselenin gereğini yerine getireceğiz” diye konuştu.